X
Meny
X

Elektronisk nøkkelsystem (eLås)

Elektronisk nøkkelsystem (eLås)

Lås på dørElektronisk dørlås (eLås) er et nøkkelfritt låssystem som installeres på ytterdør hos f.eks. tjenestemottakere i hjemmetjenesten. Formålet er å effektivisere nøkkelhåndtering i tjenesten og bedre sikkerheten ved at nøkler ikke blir borte. Elektronisk dørlås monteres på innsiden av hoveddøren.

Den har en elektronisk motor som dreier låsen rundt for å åpne døren uten nøkkel – når den får beskjed om det fra mobiltelefonen. Den vanlige nøkkelen kan fortsatt benyttes utenfra.

Careto er norsk leverandør av den danske markedslederen BEKEY’s eLåssystem. I dag benyttes disse i et stort antall  danske og norske kommuner og har fått en sterk posisjon. Grunnen til at Careto har satset på BEKEY i Norge er den enestående brukervennligheten og den fysiske kvaliteten på selve låsproduktene.

I sin enkleste form består systemet av den motordrevne låsvrideren, som monteres på innsiden av døren, kombinert med en APP på mobiltelefonen som muliggjør åpning og låsing av døren.

For profesjonelle brukere, med et større antall boliger i kombinasjon med flere brukere som skal ha tilgang, har BEKEY et oversiktlig og intuitivt administrasjons-system (NETKEY).

En komplett løsning består av:

Netkey m mobil

  • Elektroniske dørlæser for enkel montering
  • Web-basert administrasjonssystem (NETKEY) hvor man oppretter brukere, administrerer tilganger, lager elektroniske «nøkkelknipper», kalenderfunksjoner for når tilganger skal virke, oversikter og logg/rapportmuligheter
  • App for brukerne som skal kunne åpne/låse definerte e-låser
  • App tilpasset den som skal montere e-låsene

En rapport fra pilotprosjekt med e-låser i hjemmebaserte tjenester i Bærum kommune viste gode resultater:

Bekey app

«Prosjektet har vist godt resultat med gevinster i form av både unngåtte kostnader, spart tid og økt kvalitet i tjenesten. Tidsmålinger har vist at elektronisk nøkkelsystem frigjør arbeidstid hos de ansatte i tjenesten sammenlignet med bruk av fysiske nøkler.

De ansatte bruker ikke lenger tid på å få med seg riktige nøkler fra basen eller kjøretid på å hente/utveksle nøkler ved endring av oppdrag»

(Helsedirektoratets Gevinstrapport nr 1 (12/2015)).

Systemet har høy sikkerhet og er selvsagt brukernavn/passordbeskyttet.

Den elektroniske dørlåsen inngår i Sensio sitt produktområde SMART VELFERD. Du kan også lese mer om e-Lås på Sensio sine hjemmesider her

Ønsker du mer informasjon eller et tilbud på BEKEY e-Låser kan du ta direkte kontakt med Careto AS